Mercan’dan bol kakaolu “browni-ıslak kek” tarifi…


Koca Cumartesi, hava soğuk, evde yat yuvarlan geçti.
Olmuş saat akşam 8 aklımıza kek yapmak geldi.

Bir zaman önce bulmuştum bu tarifi internet sitelerinin birinden o nedenle kaynak belirtemiyorum kimin tarifiyse hakkını helal etsin artık 🙂 Evde ki olmazsa olmaz denenmiş tarifler defterine geçen browni bugün Mercan sunumuyla sizler için hazır…

Malzemeler

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

üst sosunu hazırlama için

1 su bardağı kakaolu karışım
“bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız”
yarım su bardağı süt

TARİF




Tüm malzemeler hazırlanır, 3 yumurta itinayla kırılır
şeker eklenip blender dan önce bir çalkalanır, sonrada bir güzel çırpılır.







sütü, yağı, kakaosu eklenir hepten karışır, bir bardak sos için ayrılır







kalan karışıma un, kabartma tozu, vanilya eklenir yine karıştırılır, normal kek kalıbıda olurdu da biz aşka geldik..









Kek pişerken ayırdığımız bir bardak sosa yarım bardak süt eklenir bir taşım kaynatılır. Pişen keke sosu dökülür Mercan hanım çok beğenmemiş ama biraz sosu çekmesi gerekiyormuş bekleyin yani yemeden azıcık :)











170 derecede önceden ısıtılmış fırında kek
pişerken mutlaka kek kabı sıyırılır.
“anne biraz bırak kapta yaaaa”






 

Hadi afiyet olsun :)

 







BİRDE VİDEOSUNU EKLEDİK :)