Enginar mı yesek ?
Hep duygular, hep ne yapmak lazım, onlar bunlar, nere ye kadar ?
Bence ne yesek kısmına biraz geçelim.
Ayıptır söylemesi çok iyi yemek yaparım. Mesela makarna, yumurta, kahvaltı…
Şaka Şaka, herkes kadar yemek yaparım .
Şaka Şaka, herkes kadar yemek yaparım .
Bizim sofra da mevsimine uygun
yemeklerle geçer gider.
ben
de öyle bir cevher yok.
Ben de ki daha çok hemen ve en sağlıklı ne yapabilirim mantığı.
Neyse uzatmayayım, geçen gün komşum geldi sağ olsun bana bahçeden taze taze enginar getirdi.
Böyle direk dalında yaprağıyla falan, 3 tane enginar.
Bir yapayım bakalım dedim yaptım. Zor yanı sadece temizlemek oldu ama artık acemi şansımı başka şey mi bilemiyorum acayip lezzetliydi. Gerçi arkadaşlarıma “aa ben mükemmel enginar yaparım” demiştim
Ben de ki daha çok hemen ve en sağlıklı ne yapabilirim mantığı.
Neyse uzatmayayım, geçen gün komşum geldi sağ olsun bana bahçeden taze taze enginar getirdi.
Böyle direk dalında yaprağıyla falan, 3 tane enginar.
Bir yapayım bakalım dedim yaptım. Zor yanı sadece temizlemek oldu ama artık acemi şansımı başka şey mi bilemiyorum acayip lezzetliydi. Gerçi arkadaşlarıma “aa ben mükemmel enginar yaparım” demiştim
İşte kısaca tarifi ;
Öncelikle soyma kısmını katmazsak doğraması pişirmesi 20-25 dakikadan fazla
sürmüyor. O nedenle temizlenmiş alırsanız kolaylıkla pişirirsiniz. Temizlenmiş
olanda siyahlıyormuş, limon suyu çare oluyor.
Öyle oranlı bir tarif vermiyorum.
Ben de 3 enginar mevcuttu üstüne yetecek kadar hesap ettim.
2 tane orta boy kabak, bir büyük havuz, bir büyük soğan aldım.
Doğradığım enginarları suda kaynatırken,
Soğan, havuç ve kabağı yarım ay şeklinde doğradım aynı sıralamada zeytinyağında hepsi ölene kadar çevire çevire kızarttım.
Bu arada enginarlar yumuşadı onları tabağa aldım, üzerine kızarttıklarımı güzelce yerleştirdim.
Evde sadece yoğurt vardı üstüne de yoğurt döktüm. Tuzunu da damak tadınıza göre dökersiniz. Ben biraz enginarın suyuna döktüm kaynarken, birazda kızarttıklarıma. Kızartma için patates, bezelye gibi sebzeleri de ekleyebiliriniz.
Öyle oranlı bir tarif vermiyorum.
Ben de 3 enginar mevcuttu üstüne yetecek kadar hesap ettim.
2 tane orta boy kabak, bir büyük havuz, bir büyük soğan aldım.
Doğradığım enginarları suda kaynatırken,
Soğan, havuç ve kabağı yarım ay şeklinde doğradım aynı sıralamada zeytinyağında hepsi ölene kadar çevire çevire kızarttım.
Bu arada enginarlar yumuşadı onları tabağa aldım, üzerine kızarttıklarımı güzelce yerleştirdim.
Evde sadece yoğurt vardı üstüne de yoğurt döktüm. Tuzunu da damak tadınıza göre dökersiniz. Ben biraz enginarın suyuna döktüm kaynarken, birazda kızarttıklarıma. Kızartma için patates, bezelye gibi sebzeleri de ekleyebiliriniz.
İsterseniz yoğurt, mayonez, sarımsak karıştırıp sos haline
getirerek de enginar tabağının üzerine dökebilirsiniz.
Eh o zaman size çok afiyet olsun
Eh o zaman size çok afiyet olsun
Post a Comment